Bir Sayfa Seçin

 

Sevgili TTAO okuyucusu,

Merhaba,

11. Tanışma Bültenine hoşgeldin. Eğer hala tanışmamışsak ilk bültenimizde kısaca kendimden bahsettiğim bölümü okuman için link bıraktım.

Bu hafta nasılsın diye sormuyorum fakat yine de umuyorum ki en iyi halindesindir ve mutlusundur. Veya bir şekilde mutluluk bulabiliyorsundur. Çok zor günlerden geçiyoruz ve ben de herkes gibi güzel haberlere uyanabileceğimiz günleri umutla bekliyorum. Moralini bozmadan güzel haberler ve öneriler topladığım yazıma hızlıca başlıyorum.

Geçen hafta benim için çok yorucu ve dopdolu bir haftaydı. İlk defa bilimsel bir araştırmada yer almak üzere sesli bir metin kaydı yaptık. Birçok uluslararası toplantı ve webinara katıldık. Devam eden projelerimiz için işbirliklerimize yönelik toplantılar gerçekleştirdik. Ayrıca Remake’in Moda Elçilerinden biri olduğumuzun haberini aldık. Sürdürülebilir moda konusunda en iyi haber ve içerik üreticilerinden biri olan ve yürüttükleri kampayalarla dünya çapında ses getiren Remake ekibinin uzaktan bir temsilcisi ve bir parçası olmak çok gurur verici. Aynı zamanda bazı kişisel başvurularım ve işlerimin de olduğu hızlı bir haftaydı. Bu sırada güzel olayları dikkat çeken son haberleri hem sayfamızda paylaşmak hem de blogda yazmak için topladım tabi ki. Ve tanışma bültenimizin de sonlarına yaklaşırken bültene de ilgi çekici haberler ayırdım.

2022 yılı özel raporu olarak UNDP tarafından yayınlanan “Antroposen’de İnsan Güvenliğine Yönelik Tehditler” raporunun lansman haberini geçtiğimiz haftalarda mail bültende vermiştik. Raporun ardından Ekoiq’nun yayınladığı “Sınırsız Büyüme Çabamız Dünyayı Yok Ediyor” başlıklı yazıyı seninle paylaşmak isterim.

Çok severek takip ettiğim sayfalardan biri olan Fashion Values’da bu hafta ilgimi çeken yazılardan biri bizim de sıklıkla üstünde durduğumuz konulardan biri olan “Moda ve Biyoçeşitlilik” başlıklı yazı oldu. Toplam 5 bölümden oluşan bu yazıda birçok farklı başlık ve vaka örneklerini bulabilirsin. İllüstrasyonlar, videolar ve örneklerle yazı içeriği oldukça zengin ve okuması da çok keyifli.

Ganni marka iletişimini en çok beğendiğim markalardan biri. Ganni lab girişimiyle şeffaf iletişimi öne çıkaran genç ruhlu markanın keşfettiğim podcastini seninle paylaşmak isterim.Ganni Talks podcasti “How are you?” ve “Culture Club” adlı iki ayrı podcast serisini içinde bulunduruyor. Pop kültüre eleştirel bir bakış olan “Kültür Klüp”ünde sanatçılar gazeteciler gibi birçok farklı konuk var. İlham verici bu podcast serileri son zamanlarda favorilerimde.

Mart ayında Berlin Moda Zirvesi başlayacak. 15-17 martta gerçekleşecek olan zirveye çoktan kaydımızı yaptırdık. Eğer ilgini çekerse seninle de kayıt linkini paylaştım. Kopenhag moda haftası gibi, Milano’daki Green Carpet (yeşil halı sürdürülebilirlik ödülleri) gibi sürdürülebilir moda haftalarını ve gelişmeleri takip ediyoruz. ve bunlardan seni de haberdar etmek isterim.

Bu sırada “Tanışma Bülteni”mizin sondan bir önceki sayısını yazmış olmanın heyecanıyla bu haftaki bültenin sonuna geliyorum. Umarım sevmişsindir.

Eğer eklemek istediğin bir şey varsa senden yorumlarını bekliyorum.

Sevgiler.

Bilgesu.