Bir Sayfa Seçin

 

Sevgili TTAO okuyucusu,

Merhabalar,

Nasılsın? Günlerin nasıl geçiyor? Bizim için oldukça yoğun bir dönem olduğunu söyleyebilirim. İyiliğini dilemekle birlikte hızlıca yazıma geçiyorum.

Bu arada daha önceki bültenleri okumadıysan ve okumak istiyorsan buraya senin için link bırakıyorum. Belki ilgini çeken şeylere önceki bültenlerden ulaşabilirsin veya ilgisini çekebileceğin arkadaşlarınla güncel bültenlere üyelik için linki paylaşabilirsin

Bu hafta UNDP İnsanlığın Güvenliği ile ilgili yayınlayacağı 2022 Özel Rapor’unun yayınlanma tarihinin duyurusunu yaptı. 8 Şubat’ta yayınlanacak olan raporun yayınlanma tarihine özel bir panel düzenleniyor. Eğer katılmak istiyorsan rezervasyon yapmanı öneririm biz çoktan yaptırdık.

Bu hafta sana bir webinar haberi vermek istiyorum. Çoktan kaydolduğumuz etkinlik pamuk üretiminde şeffaf tedarik zinciri üzerine Sourcing Journal’ın 18 Şubat’ta gerçekleştireceği bir webinar olacak. Sourcing Journal, işletmelerin tedarik zinciri tarafında çalışan tekstil yöneticilerine yönelik haberler ve bilgiler için küresel bir kaynak. Materyalin önemiyle ilgili ve tedarik zinciri yönetim pratikleri ile ilgili kapsamlı bir webinar olacağını düşünerek seninle paylaşmak istedim.

7 Ocak 2022’de New York eyaletinde radikal yeni bir Moda Yasa tasarısı ortaya atıldı.Yasa tasarısı kabul edilirse, en büyük moda markalarını hem sosyal hem de çevresel etkilerinden sorumlu tutmayı hedefliyor. Bunun modada bir devrimi başlatacağı mı yoksa yeşil aklama olup olmadığıysa şimdiden tartışma konuları arasında. Giysilerimiz üretim sürecinde artık dünya çapında dolambaçlı bir yolculuk yapıyor. Bu da giysilerin kökenlerinin izini sürmeyi herkesin bildiği gibi zorlaştırıyor. Yeni Moda Yasası’nın savunucuları, bu sorunla mücadelede yasanın kapsamını övüyorlar. Tasarı, şirketlerin giysilerinin yaşam döngüsünü ayrıntılandırmasını gerektiriyor: hammaddelerin çıkarıldığı çiftliklerden fabrikalara ve nakliyeye kadar. Fakat en hızlı moda markalarının içinde bulunduğu yasa tasarısı sürdürülebilirlik anlamında ve samimi olup olmadığı ile ilgili eleştiriye tutuluyor.

Yakın zamanda Textile Exchange’in “Onarıcı Tarım Arazi Analizi” raporundan ve onarıcı tarımın moda olan ilişkisini inceleyeceğimizden ve blogda yazacağımızdan bahsetmiştik. Blogumuza yazacağımız yazı hazır olana kadar diğer yazılarımızı okumanı öneririm. Blog yazılarımıza hem İngilizce hem de Türkçe olarak ulaşman mümkün. Şimdiden keyifli okumalar.

Bu hafta bir Türkçe bir de İngilizce iki podcast önerimiz olacak: ilki daha önce de önerdiğimiz “Esmiyor” podcast. Alper Akyüzle yeşiller hareketi nedir? sorusunun cevabını öğrendiğim podcasti seninle paylaşıyorum. Bir diğer öneri podcastim ise B corp B fashion podcastinin “Save the Duck (Ördeği Kurtarmak)- bir moda ürününden daha fazlasını yaratmak” bölümü

Son olarak Re/make’in başlattığı moda elçileri ile ilgili programa katıldığımızı ve fazlasıyla ilham alarak sektörde dönüşüme yol açacak gençlerle yapacağımız projeler için içerik yazmaya başladığımızın haberini de vermek isterim.

Umarım bu hafta paylaştığım şeyler ilgini çekmiştir.

Sen de sevdiğin şeyleri benimle paylaşırsan çok sevineceğimi söylemek isterim.

Bir sonraki hafta görüşmek üzere.

Sevgiler.

Bilgesu