Bir Sayfa Seçin

Sevgili TTAO okuyucusu,

Merhabalar,

Haftan nasıl geçti? Umarım güzel bir hafta geçirmişsindir. Bu hafta bulduğum ve ilgini çekebileceğini düşündüğüm şeyleri senin için bir araya getirdim.

Öncelikle GAYA (giysi atıklarına yönelik araştırmalar) ile ilgisi olabileceğini düşündüğüm faydalı bir rapor bulduğumdan bahsetmek istiyorum. Avrupa Birliği’nin yayınladığı bu rapor “Tekstil Liflerinin Geri Dönüşümünün Teknik, Düzenleyici, Ekonomik ve Çevresel Etkinliği Üzerine Çalışma” raporu. Yazının üzerine tıklayarak rapora ulaşabilirsin.

Bu hafta aldığım güzel haberlerden biri Aposto’nun sosyal farkındalık yayını Angst’ın yeni podcast serisi duyurusu. Çok sevdiğim ve arkadaşlarım olan Konuşmamız Gerek Derneği ise ilk bölümün konuğu. Eğer Konuşmamız Gerek Derneği’ni duymadıysan sana onların da websitesini paylaşıyorum.

Bu hafta bir diğer önerim ise BBC’nin Planet Earth (Gezegenimiz) belgeseli. Birçok kere duyduğumuz bu belgeseli hala izlemediysen izlemeni öneririm. Bir diğer öneri belgeselim ise River Blue belgeseli. River Blue (Nehir Mavisi) dünyanın en önemli nehirlerinden bazılarının kıyafetlerimizin üretimi nedeniyle içinde bulunduğu durumu gözler önüne seren bir farkındalık belgeseli. Belgesellerin fragmanlarını seninle paylaştım. Fakat bu belgesellere ulaşman biraz zor olabilir. Sürdürülebilir Yaşam Festivali’nde bu belgeselleri ve daha fazlasını birlikte izlemek dileğiyle. Youtube’dan rahatlıkla izleyebileceğin “True Cost”belgeselini de son olarak paylaşmak isterim.

Bu hafta bunların yanı sıra yakın zamanda sözlerini de paylaştığımız Thich Nhat Hanh’ın “Yeryüzüne 10 Sevgi Mektubu” seninle paylaşmak isterim. Thich Nhat Hanh’ın naif yazıları ile gününün çok daha sakin ve farkında geçeceğini düşünüyorum.

Bu haftaki yazıyı beğendiysen ve daha önceki bültenleri okumak istersen buraya geçmiş e-bültenlerimizin linkini bırakıyorum. Daha fazla öneri ve bilgi ararsan göz atabilirsin.

Yazımı Thich Nhat Hanh’ın bir sözüyle sonlandırmak istiyorum:

“Gezegenimizi korumak ve ona iyi bakmak için her birimizin yapabileceği bir şey var. Çocuklarımız ve torunlarımızın geleceğini mümkün kılacak bir yaşam sürmeliyiz. Yaşamımız, verdiğimiz söz, aktarmak istediğimiz mesaj olmalı.”

Sana yeni haftada güzellikler diliyorum.

Sevgiler

Bilgesu.